Saturday, March 16, 2013

1 Million Women Purple Walk

ASSALAM DAN SALAM SATU MALAYSIA


 Bangun pagi gosok gigi. It's not about nak cerita pasal gigi. Well sebelum kita cerita yang lebih lanjut. Kena lah senyum dulu kan. Ia nya satu sedekah. Bila senyum hati akan tenang, jiwa pun turut bahagia. Tak gitu? Ok la kita straight forward tak payah ada belok2, sebenarnya hari ni kita join 1 Million Women Purple Walk. Auu kerlas gitu ya. Pagi2 lagi dh semangat bangun nk pergi. Lately ni I memang suka pun aktiviti2 kesihatan ni. Dah berumur ni kena lah jaga badan kan. Dah tua nati tak ada dah masa nak buat semua ni. Kan? Baik setuju. :)

 Walaupun kecewa T-Shirt program habis, tapi tetap maintain cool. Tak boleh stress2 nati muka berkedut. (Errrk? Wala sekarang dah pandai dah jaga itu ini) Mak cakap dah besaq! So haruslah. 

 Orang sebelah tu pun nak jugak kan. Bagi ajelah. Sebab dialah I tak dapat baju taw. Lambat. Janji pukul 7 pukul 8 baru nampak muka. Sob sob. :(

 Muka2 semangat. Gigih. I am for you. 

 Ayooo sempat lagi nak bergambar kan. Kesian tuan punya fon nah.

 Yeaaahh ini sebagai bukti kitaorg pergi.

 Pakcik tu pun nak masuk jugak. Nak glamour jugak la tu. Hehe. 

 This is kumpulan Pancaragam. Diketuai oleh we alls...

 ........................

 Punyalah ramai perempuan2 kat bumi melaka ni. Baguih2 makcik ni. Semangat. Ada yang bawak anak kecik. Bangga sungguh ngan depa.

 Panas sangat ooo.

 Sebelah kanan tu join 1 person men purple walk. Kesian. But credit to him sebab jadi photographer. Haha. Katanya dia yang paling hot and macho kat situ.

 500 meter lagi to go.





So apa yang I nak cakap kat sini, kita patut join program2 macam ni. Banyak manfaatnya. Antaranya ialah:

1) Dapat fresh kan mata. Tengok2 orang luar. Tak adalah macam katak di bawah tempurung.
2) Dapat tengok Datuk Ali Rustam secara live. Bukan senang kot.
3) Dapat tengok makcik2 menari dan menyanyi 'I am For You'. Kerlas makcik2 ni. Vogue and mantap.
4) Dapat makan free. Tak kisahlah roti gardenier 7 kupang pun. Asaikan makan.
5) Dapat baju free tapi sayang, tak sempat. Sob sob. 
6) Dapat kumpul koleksi gambar2. Paling obvious setiap gambar yg diambil memang akan ada muka I.
7) Dapat buang lemak walaupun hanya 0.01 ja. Its okay la kan janji ada effort.

That all from me.. :) Hargailah wanita kerana tanpa wanita siapalah kita semua. :)
Related Posts with Thumbnails