Tuesday, November 23, 2010

When People Talk Bad About You


Hai readers..lama agaknya korang tunggu new entry dari Cik Ekin kan.hehe.Perasaan ngat eh.Actually Cik Ekin sangatlah busy.Al maklumlah nama pun bosnuswoman kan.So macam-macam kerja kena buat.Kesian korang kan.Mesti ada yang tertanya-tanya "Mana la Cik Ekin ni".Hari-hari mengusha blog ni kan.Alala kesiannya.Mesti comel korang kan.Ha sekali lagi nak perasan.Padahal korang dah lupa dah pun kat Cik Ekin kan.hehe.Takpe I'm coming.So hari ini entry Cik Ekin berbaur motivasi sikit.

Korang pernah dengar tak orang selalu cakap "Just ignore when people talk bad about you"?Ya memang.Kita kena ignore apa yang orang cakap pasal kita.Sebab orang tu hanya nak menggagalkan kita.Tapi bagi Cik Ekin "I care when people talk bad about me."Memanglah sakit hati kan bila kita dengar orang cakap "Ekin..hang ni gemuklah."Rasanya macam nak bagi je kasut kat bontot dia.Biar bergegar sikit lemak kat badan dia.Suka hati kan dia cakap macam tu.Gemuk aku nak pulak kau kisah.Cik Ekin bagi contoh je.Padahal Cik Ekin ni 'slim' macam model orangnya.hehe.Ok if kita ignore je apa orang tu kutuk kita,adakah kita akan maju?Ignore tu maksudnya kita buat2 je tak dengar.So selamanya kita akan berada dalam kegemukan.

But if kita ambil peduli dengan kutukan itu.Kita akan cuba atasi kegemukan itu dengan pelbagai cara untuk menjadi kurus.Betul tak?Kalau kita ignore dan tak buat apa-apa,orang tu akan terus kutuk kita.Jadi sakit hati kita semakin mendalam kan?So why not kita terima kutukan itu sebagai membina semangat untuk berubah.Dan sure2 la orang tu takkan mengutuk kita lagi.Kan kan?Malahan dia kan puji kita. "Wah..Ekin sekarang ni dah gorgeous la kau." Tak kembang ke bontot Cik Ekin masa tu.Silap hari bulan kena masuk pulak LONG WAN nak cari seluar lain.hehe.So apa pun sometime kita kena ambil peduli dengan apa yang orang cakap walaupun menyakitkan hati.



6 comments:

NARDtheNERD said...

positivekan apa yang dia cakap.
maka majulah kita.
ewahhh.

:P

Miss Ekin said...

ha ah..betul la tu..tapi kalau negatifkan pun ok jugak..hehhe

Notami said...

pnjg lebar btul kata2 motivasi utk harini~ hehe..

Aoi@riena said...

ade gak yg kite kene kisah ade gak yg kita patut wat taktau je... depends la.. kalu kita kisah selalu pun, tak elok gak... kalu kita ignore sume terus pun tak elok gak... (ape aku merepek ni)

love is forever said...

hehehe tolong gelak jer

apa YANG ku rasa said...

bagusnya cik ekin,..hehehe...

Related Posts with Thumbnails