Thursday, August 26, 2010

MEREPEK 140 : Zaman Digital


Salam readers salam satu kampus.Bersama Cik Ekin lagi.Ok sapa nak kad raya angkat tangan?Ok cakap pasal kad raya ni.Teringat masa darjah2 dulu..teringat masa pom 1 pom 2 pom 3.Lepas balik semayang tarawikh,masing2 duduk atas katil tulis kat raya.Kononnya nak hantar kat org sebelah katil.Siap beli setem lagi padahal ko selit celah selimut dia pon boleyh.Sanggup keluar pergi kedai ramai2 nak beli kad raya comel2 utk boyfren gurlfren.Laki pompuan sama je.Dalam kad raya tulis la nak minta duit raya apa la.Lepas dah dapat lekat kat dinding rumah satu2 mcm dah jd koleksi.

ZAMAN SEKARANG

Jauh bebeno ngn zaman sekarang.Sekarang budak darjah dua pon dah ada handfone 3310.Nati naik pom 1 blackberry bagi kau dik.Darjah satu dah pandai berwebcam dah.Naik pom 1 guna chat kat fon.Sekarang dah ada facebook bukan mcm dulu guna email.Sekarang nak ucap selamat hari raya just pakai mesin2 digital yg takla secantik mana pon.Kerja posmen menghantar surat pon makin lama makin sikit.Dah takde dah ucapan panjang2 guna ayat2 jiwang.Yang ada hanyalah tit tit..Buka mesej "Selamat Hari Raya".Sumpah tak best.

6 comments:

Azwan Azmi said...

alaaa..mood nak tulis kad raya pun hilang bila takde orang balas

Anonymous said...

betul2..huhuhu

Miss Ekin said...

zaman sekarang mcm tu la..huhu.suma dh tak kenal kad raya dah

AngahSayang2314 said...

salam ramadhan 17

zaman sekarang dah moden mana la.. guna kad raya tapi kalau guna pun tak salah..

angah datang nie singgah & follow u all jom kita tukar2 link

Anonymous said...

betul jugka kan..haha

Miss Ekin said...

yela2..hihihi..padahal diri sniri pon guna zaman moden jugak..

Related Posts with Thumbnails