Sunday, September 23, 2012

OHANA

Kalau entry yang lepas aku buat pasal close guy aku. Sekarang ni aku nak buat pasal ohana relationship plak. Apa tuh? Haha. Ohana tu bak kata nazrul macam hubungan kekeluargaan lah. Macam ada special bond. Dalam friendship kan pernah tak korang rasa bila dah terlampau rapat dengan seseorang, kita dah anggap dia sebahagian dari keluarga korang? Like macam adik ke abang ke anak ke ayah ke mak ke? Ofkos la ada kan. Sebab friend ni dia kadang2 boleh jadi musuh kita, boleh jadi bestfriend, adik, abang, kakak dan seangkatan dengannya.

Okay lah aku ni kalau dah boleh menaip panjang berjela2 kan. So now sabarlah ye scroll down mouse korang tu untuk baca entry aku nih. Hmm sebut aje pasal kawan2 mestilah terbayang semua kawan2 kita dari tadika sampailah ke universiti ni kan. Sampai ada yang dah lupa dah. Iyelah maybe sebab dah lama tak contact or menyepi macam tu aje. Lumrah la kan benda tu. Hmm so ohana. Ohana ohana ohana. Dalam hidup kita mesti ada banyak orang kan. Banyak orang yang kita sayang, suka, cinta, dan sebagainya. Tapi masing2 play different important part in our life kan. Suma kita sayang suka cinta tapi kadang2 tanpa kita sedar kita xpayah luah pun kita dah tahu yang kita sayang dia and dia sayang kita. Like I aways said to my stich, he also play a part in my life even kadang2 takde pun nak tunjuk2 or show2. Masing2 tahu kan.

Oh lupa pulak, asyik2 my stich je kan. My stich tu ada dalam contact number aku. Mesti korang rasa dia someone yang special kan. Memang lah kan. Kalau tak special kenapa nak letak MY STICH kan. Hmm MY STICH to refer to Nazrul a.k.a my classmate. Kami ni konon2 nya ada OHANA iaitu hubungan family. Like aku kakak dia adik. Haha macam budak2 plak kan aku nih. Hehe. Sebenarnya dia jeles sebab aku tak post pasal dia kat entry yang lepas. Alolo cian dia kan. So ini dia special dan khas untuk awak sorang aje dan jugak untuk yang lain except Bobo and Abang Jamal. Okay tak? Ke tak rasa special lagi? Hehe. Manja nah. Nak dijadikan cerita, banyak sebenarnya kawan lelaki dan perempuan aku sampaikan tak terbilang. Haha. Tapi most of the time aku lebih banyak spend time dengan dorang ni lah. Termasuk Abang Jamal, Bobo, Aniq and also MY STICH. They care about me. That is why I like them so much. Really. Really really. Maybe sepanjang hidup aku, firstime aku rasa aku ada kawan yang rapat begitu ramai.


 Ini sweetie motie sweet kapel. Dua2 rapat dengan aku. Bila GF dah BFF dengan aku automatically BF pn akan jadik BFF aku jugak walaupun secara tak rasmi. Kan kan kan? Motip aku kan. Dorang ni baik, penyanyang bak kata orang memang sesuai lah jadi kapel yang terhot di pasaran. GF's name is Amalina meanwhile BF's name Aikal. Seorang muka ala korea sorang lagi ala Jepun. Memang rare kan sebab dua2 rare but they always with me no matter how hard the situation is. To Aikal: Terharu tak muka hang dlm blog aku? Jaga Amal bebaik. Nati kita berjiran nah. To Amal: Nati makan nasik minyak jangan lupa calling n jgn menetap kat Jepun plak. Huhu.


 These people during my besday party. Muah3x. Tahun depan i nak besday party yang rare sikit. Taknak kat klebang dah. Nak kat tempat special yang tak penah dibuat lagi okay? Ahh mengada gila kan aku. Demand gila2.


 These people masa shooting runningman malay version. Never forget this. Miss it.

    
Ha this is my stich. See. Hey awak, this post specially for you and the rest. Mostly you. Haha. Lepas ni taknak merajuk2 eyyy. Kite kan ohana. Ohana mana boleh tacink2. Hehe. Walaupun kite tahu awak tak marah kite tapi kite tahu awak tacink sket ngan kite sbb kite x put awak dlm entry yang lepas kan kan kan..Hehe. Kite saja nak buat awak tacink. Kira kes balas dendam lah. Hehe. Kite suka kawan dengan awak. Sebab awak comel, awak hensem, awak rajin, awak pandai, awak everything lah. Kite suka suma kawan2 kite. Kite suka awak anggap kite mcm kakak sbb tak penah org anggap kite mcm kakak. Kite suka lah. Hehe. Kite slalu support awak walaupun awak tak nampak. Kite sebenarnya tak setaraf pun dgn awak tp awak still nak kwn dengan kite. Kite malu sebenarnya nak kawan ngn awak. Rasa macam langit dan bumi. Huhu. Tapi kite still kawan kan. So itu memang takdir kan. Takdir untuk kita semua bertemu.


This is ANIQ. Yang kacak yang ganteng, yang hensem yang macho. Nampak macam nakal kan, tapi dia baik. Sweet, untung sapa jadi GF dia. Haha. :p Aniq, sorry for everything. Friend forever. Seronok dapat kawan macam Aniq. Bukan senang. Rare! Dan suka bila dapat story2 dgn Aniq about......macam biasa. Haha.


Handsome people.


My lovely housemate. Also love them so much. Thanks for everything.

 This is Acab. He is nice. Already taken. Tunggu nak kawen ja. HAHA.


Madihah Azizan and me. She is my BFF. Ada dah kan entry pasal dia. So xpayah citer long2. But to make it short, i love her so much. Sorry for everything. Thanks for being with me until today. Frankly speaking i am not a good fren but if you want me, i will be there. just call me.

Kina and Alin (Cik Nora kite). Thanks awak berdua sebab selalu layan perangai gila2 kite. Selalu layan bila kite usik2 awak berdua. Awak berdua comel sangat. Muah7x..

Ok lah sampai di sini saja ya. 

To my stich, is it enough? Hehe. SEE mana ada abg jamal and bobo. Specially contribute to you okayh. Hehe. Kite nak awak sentiasa bahagia k. If awak sedih let me know. If awak ada masalah please share. Picture yang kite kasi haritu mesti simpan k. Bukan senang taw kita nak lukis untuk awak. Tapi kan awak..kite memang nak buat entry utk awak pun. Hehe. Take care!! zzzz

1 comment:

azl.sul said...

comel la ikin. ini entry khas untuk nazrul ni.. :) cikta comel

Related Posts with Thumbnails