Monday, March 22, 2010

MEREPEK 82 : Punah Harapan utk Tinggi

Aku nak tinggi mcm Erra Fazira.Blh jd model blh jd pramugari.Bila org tgk blh jd gerun.Tp slalu jer dpt kritikan yg tak membina smgt. "Dah rendah,rendah la nak tinggi plak".Excuse me.Ada aku kaco korang? Mak abah aku lak asik bandingkan aku ngn adik laki aku.Yalah mak abah dia laki sng tinggi.Lelaki lps mimpi basah lps suara garau lps BALIGH terus jd tinggi.Tapi aku?Hmm makan appetton height gain sehari sepuluh biji.Gayut kat pokok mcm kera.Makan kacang panjang sampai muntah2.Minum susu sampai lembu pon takde susu da.Pakai wedges g kelas nk bg nmpk tinggi.Tp tak tinggi2 pon.Tipu tipu.Then aku tanya mak,mak ckp "Perempuan kalau dh baligh.Susa nk tinggi.Tak pon yg dh masok 18 tahun da tumbuh garham." Whats?Means that aku tak ley tinggi da.Whats the barbie doolll.

Ok then,Ekin dislikes this sebab:
  • Org rendah slalu kena buli mcm nobita.
Sure la neyh?Ta blh tinggi da?Ok but aku ta putus asa.Aku masok tenet ambik search engine GOOGLE.Aku taip 'Petua untuk Tinggi Lampai'.Ada satu link tu mang betul2 ar buat aku tertarik.Aku masuk then aku dpt satu petua MAKAN NASI SETIAP HARI 3 KG dan MAKAN TELUR 15 BIJI.Dan gerenti aku leyh jd manusia paling tinggi kat dunia neyh.Dan ia betol2 terbukti.Read this.Baca kosmo kalo tak caya.

...................................................
JAKARTA - Makan telur jadi tinggi?
Seorang buruh, Suparwono yang makan telur 15 biji sehari menjadi lelaki paling tinggi di Indonesia.Namun, ukuran yang dibuat oleh Muzium Rekod Indonesia semalam mendapati tinggi Suparwono yang berumur 25 tahun ialah 2.42 meter.Ketinggian itu menyebabkan dia menjadi lelaki paling tinggi di Indonesia.

"Kami menerima laporan pada waktu pagi bahawa keputusan ukuran dari sebuah hospital ialah 2.71 meter. Namun, kami perlu kekal dengan ukuran ketinggian kami (2.42 meter)," kata Pengurus Muzium Rekod Indonesia, Ngadri.

Suparwono menjadi terkenal pada minggu ini selepas salah seorang saudaranya di kampung Tri Tunggal Jaya, Lampung, Sumatera menjemput beberapa jiran untuk bergambar dengan lelaki tertinggi itu.Menurut Suparwono, dia mula mengetahui tubuhnya tinggi semasa berumur 10 tahun."Ketika itu, saya sudah pun menjadi orang paling tinggi di sekolah dan kampung saya.

"Saya makan tiga kilogram nasi pada setiap hari dan sekurang-kurangnya 15 biji telur," katanya.

Menurutnya, dia mengalami masalah untuk menaiki bas dan mencari pakaian yang sesuai ekoran ketinggiannya itu.Bekas jurulatih olahraga Suparwono, Willy Winoto, berkata, selepas dua tahun lelaki itu menjalani latihan, dia didapati tidak sesuai untuk menjadi atlet kebangsaan kerana tubuhnya tidak mempunyai daya ketahanan tinggi selain mengalami masalah tulang.Dia kini tinggal bersama keluarga dan melakukan kerja-kerja kampung untuk mendapatkan wang.

Gabenor Lampung, Sjachroedin Zainal berjanji dia akan diberikan kerja yang bersesuaian selain menjadikannya sebagai duta untuk wilayah tersebut."Pada 2010, kami akan menamakannya sebagai ikon Tahun Melawat Lampung," katanya.
.....................................................

Terkezut kawe nengok artikel tu.
So aku rasa lebih baik jd rendah.
Taknak la tinggi2 sgt nati takde org nk
kwn.
Niat terus terbantot.Seyes taknak tgk da.
Tutup suma google search psl nak jd
tinggi.
Buka belog then luahkan kt sini.
Kawan aku ckp:


"Tak paya jd tinggi.Rendah2 comel apa.
Aku suka ko rendah.Nampak comel
dan kiut miut
.Seyes."

Aku ketawa terbahak2 n say

EKIN LIKES THIS atas sebab:
  • Mdm Ros kata org rendah org yg bijak.Bijak ke?
BANGGA JD BUDAK RENDAH.HOHO.



TINGGI SAYA 144cm.
SAYA BANGGA

4 comments:

hana.rihan@yahoo.com said...

Alhamdulillah akhirnya ekin bahagia..hik2x..ak pon rendah gak ekin..keh9x..pa dia

Datin Ekin said...

takpe rihan...kecik r mantop

bofoyengfeng said...

kecik bak bonsai..mahal woo bonsai nih...jangan memain..

Datin Ekin said...

yeah exactly..hahaha..hoho bangga ngat aih..bonsai pon bonsai jnji mahal an

Related Posts with Thumbnails