Wednesday, June 23, 2010

MEREPEK 108 : Kenapa Semut Hijau?


Salam readers..Aloha dan salam 1 dunia.Thanks ya kpd anda yg sudi menjulingkan mata anda di blog nih.Syg korang rapat2.Jet jet semut sapa sakit naik atas.Ni lagu kegemaran Cik Ekin Si Semut Hijau ya.Pembaca setia Cik Ekin ada mesej Cik Ekin.."Asal blog hang nama semut Kin?Dah tu menjerit plak.Fuyooo!".Aha good question yeah.Lain kali xpyh la yunk nak msj2 just FORMSPRING je.ahaksss.

Agak2 korang la ya..kenapa SEMUT HIJAU MENJERIT?Ha jawab2 jgn tak jwb.Lalalalala..Jet2 semut sapa nak jawab tunjuk gigi.Hahaha.Merepek lg ya Cik Ekin?Bila nak buat anjakan paradigma ni.Sepatutnya Cik Ekin kena tunjukkan cth yg terbaik..nama je bdk law ye.Tp ntah apanya blog nih.MEREPEK2 x habis2.Kasi politik sikit.Biar GEMPAK.Kalah Lim Kit Siang punya blog.

Okeyh udah la tu Cik Ekin..teruskan agenda.Pembaca dh jemu dh Cik Ekin.Asyik buat kerepek hijau je.Okeyh SEMUT HIJAU MENJERIT ni adalah blog Cik Ekin.Blog yg tak menarik sekadar suka suki je.Tp ada juga pembaca setia yg sudi nak tgk entry2 Cik Ekin yg suma agak merepek.Thanks ya.Selalu ya jenguk.

Actually this sem I do like to say this word SEMUT.Bila adik Cik Ekin buat benda2 yg Cik Ekin tak suka..Cik Ekin ckp dia semut hijau la..semut putih la.Pastu Cik Ekin memang suka gila menjerit.Tambah2 kat rumah.Habis pecah pinggan mangkuk.Then I ask my little bro's opinion. "Woi semut..hang rasa Kak Kin nak letak nama blog apa hah.Boring gila nama blog ni."

"Ha..apa kata hang letak SEMUT HIJAU MENJERIT.Sesuai ngat tu ngan hang." Sambil dia gelak2.Mulanya mcm nak marah tp last2 suka gak dgr nama tu.So dari BERSAMA KU DIMANA JUA jadilah SEMUT HIJAU MENJERIT.Itulah kisahnya di sebalik nama blog Cik Ekin ni.Lama2 Cik Ekin pikir..Ada ke semut hijau?Hahaha..Papela Cik Ekin.

P/S:Syian semut kan.Nama ko ada dlm blog aku.Oooh ya readers comel tak nama blog baru Cik Ekin nih?Comel kan kan?Perasan betul.


See.Adala semut hijau.Sorry ya Cik Ekin tak pernah tgk.

6 comments:

hakimfaridzul said...

wohohohohohohoho!

kali pertama aku singgah beb!!!

semut-semut~

hak3

Datin Ekin said...

biasalah mana ko layan blog murahan mcm ni..hahaha..aku slalu gak curi2 masuk blog ko walaupun tak diundang..haha...ko blogger hebat,aku ni blogger merepek..haha

nadirah_nor said...

wahaha,, semut cute
rasa nk picitpicit!

Datin Ekin said...

lawak ngat aih nor..hahahaha..semut kalau picit bole mati..taknak..huaaaa

shazika said...

nice name
semut hijau
tapi semut kalo menjerit tak dengar lah :P

Datin Ekin said...

tq shazika..mang tak dgr tp sesiapa yg berjiwa kental sahaja yg blh dgr..kiki

Related Posts with Thumbnails