Sunday, June 27, 2010

MEREPEK 111 : Percaya Tak?



Ohoi org Malaysia.Salam dan salam 5.30 Petang.Berita tergempar "CIK EKIN IN A PROCESS OF REDUCING FAT"..Percaya tak?Baik percaya cepat.Ok disebabkan oleh org2 dibawah saya terpaksa mengorbankan nafsu makan saya buat sementara waktu:

MY MUM
Makin berisi nih!

MY SIS
Baju aku hg muat dah.Dulu longgar je.

MY LITTLE BRO
Kak Kin,hg mcm doremon.

ONE OF MY FRIEND
Muka hg nmpk tembam

Ok org2 tersyg ni dh buat saya rasa self-esteem saya rendah.So only my abah tak ckp apa2.Sbb sekurang2 abah sya bangga tgk saya montel,buncit,tembam,gemuk.Abah saya tentu gembira tgk kegemukan saya sbb bg abah..anak2 abah gemuk menandakan abah bg makanan yg cukup dan abah pandai jaga anak.Ha see my abah sooosososo understanding.Ini mslh kpd yg tak understanding especially my little bro.Ewah bajet hg kuruih sgt ka?Nati aku doakan hg dpt bini sejibik mcm giant.Ha pdn muka.Anyway skrg ni saya kena jugak kurangkan lemak2 jht yg bermaharajalela dlm bdn saya secepat mgkn.Sbb berat saya ngn tinggi saya amat tak bersesuaian.Haissshh.


Tp mcmmana?Bila saya nk tidur saya nmpk biskut.Saya nak mandi saya nampak roti.Saya nak cakap,saya nampak maggi.Adoiii.Menderita la mcm ni.Ni semua slh Hani(my classmate).Dia selalu ckp perut saya mcm tong sampah.Wuaa.So skrg ni mang mcm tong sampah.Pantang je org tak habis mkn.Pantang je pergi bilik org.Habis IKO n GARDENIER org saya kebas.Skrg ni bila saya jalan nk g kelas,saya rasa mcm DOREMON berjalan sambil gendong2 perut penuh makanan.Ni gara2 adik saya yg sgt celopar.

4 comments:

Khairul Azmi said...

kalau mcm tu baik start berdiet cpt...sblm jadi giant..bkn jadi doraemon dah...haha~~~

Miss Ekin said...

itu la..but the problem is nafsu..ahakssss...hu huhu

nadirah_nor said...

bila masa plakk kau gemokk kecik??

Miss Ekin said...

ikut dari segi ketinggian n badan...scientist ckp ekin gemokkkkk..so dia suruh diet sket.baru ideal..haha

Related Posts with Thumbnails