Wednesday, October 5, 2011

Friendship

This entry is contributed to Madihah Azizan a.k.a Madi a.k.a my roomate. I think this is my first entry about her. Aku kenal minah kurus ni masa aku belajar kat UiTM Kedah. Time Pre Law dulu. Second day of orientasi dengar ceramah kalau tak silap. Dia duduk kat depan aku. So kenal2 then rapat. Kerapatan kami tu sampai sekarang lah. Pergi mana pon asyik bersama aje. Kat mana ada aku, kat situ ada dia and vice versa. The fact is dia lah kawan aku susah dan senang. Bak kata orang, kawan ketawa senang cari. Kawan nak menangis sekali susah weiii. Tapi bg aku, susah senang dia pasti bersama aku.
Tak senang kan nak cari kawan yang bila kau nangis, dia datang peluk kau. Gabuih ayaq mata kau. Susah sgt. Tapi aku ada kawan yang mcm tu. And aku sangat bersyukur. Kadang2 aku rasa aku ni sangat lah tak sesuai jadi kawan dia. Sebab aku dengan dia, banyak perbezaan. Contoh yang paling baik, bila time shopping. Dia menyampah dengan taste aku pilih barang n same goes to me. Lagi satu aku rasa aku tak layak jd kawan dia. Sebab aku rasa aku tak seperfect dia.
Aku tak ada langsung ciri2 yang ada dekat dia. Sampai kadang2 aku naik segan dengan dia. Mana tak nya, kalau meja aku bersepah, dia yang tolong kemaskan. If katil aku macam tempat kambing beranak, dia tolong tarikkan cadar and watsoever. Tapi kadang2 aku rasa aku bertuah dapat kawan mcm dia. Sebab pagi2 bangun tido, dia dah kemaskan bilik. So aku ni just goyang kaki aje. Kadang2 aku kasihan dgn dia. Dapat rumate yang pemalas mcm aku. :p
Banyak benda yang aku belajar dari dia and banyak benda yang dia dah ubah aku. Contoh paling ketara masa tiap2 hari aku nangis homesick masa part 1. Then dia bagi aku sepucuk surat. Suruh aku fikir tentang perasaan mak abah aku bila aku asyik nangis aje. Then lepas tu buat aku sedar, yang aku dah matang. So aku perlu lebih berdikari dan sentiasa positif. Dari dia, aku dah jadi lebih kuat, lebih matang. And aku sangat bersyukur pasal tu.
Dear Madihah Azizan,
Since mood hang is going down. Mood swing aje dua tiga hari ni. Ajak hip hop pun mcm taknak aje. So aku nak motivate lah sikit eventhough diri aku pon tak termotivate. Seperti what I said before this, hang ialah ranting kekuatan aku. Tempat untuk aku berpaut. Kalau ranting tu dah nak patah, kat mana lagi aku nak berpaut? That why aku nak hang sentiasa happy.
Dah banyak benda aku dah lalui. Aku pon dah faham sangat dengan apa yang hang rasa sekarang ni. Tapi apa yang aku nak cakap, try lah utk tak payah nak fikir sgt benda2 yang tak patut hang fikir. Orang selalu cakap, x guna kita merenung masa lalu kita, x penting untuk meramal masa depan kita, apa yang akan berlaku esok sebab semuanya dah tertulis untuk kita. Apa yang kita harus buat ialah just lalui kehidupan kita untuk hari ini aje..esok tu cerita esok.
Aku suka berpegang pada quote ni "I do not try to dance better than anyone else, but I try to dance better than myself." Just believe urself and be urself.Tak payah hirau orang sekelling.

2 comments:

salwa ismail said...

sedih aku baca. semoga persahabatan hampa berkekalan.

grosir busana muslim said...

tulisan yang baik untuk di simak,,nice post

Related Posts with Thumbnails